Produse Online

Web development | web design
Aplicatii mobile
Marketing & publicitate

Contact Produse online - aplicatii mobile si web designoffice@produseonline.com

Produse Online

Web development | web design
Aplicatii mobile
Marketing & publicitate

Magazine online

Magazinul online reprezinta un model de afacere profitabila ce ofera numeroase avantaje, atat pentru antreprenorii care aleg aceasta posibilitate, cat si pentru consumatori.

Multi clienti prefera sa acceseze un site unde pot gasi suficiente informatii (imagini, descrieri, specificatii, parerea altor cumparatori), sa aleaga, sa ia decizia de cumparare si sa poata comanda direct, decat sa se deplaseze fizic la cel mai apropriat magazin clasic. Acest lucru este preferat si de cei care locuiesc in mediul rural si nu au posibilitatea de a achizitiona anumite produse de la magazinele locale. Unde mai punem ca e o metoda eficienta, comoda si va poate ajuta sa economisiti timp valoros.

Ce presupune deschiderea unui magazin online?

Un magazin online este tot un site, mai organizat si putin mai complex, in care un antreprenor are posibilitatea de a-si prezenta oferta si de o comercializa catre publicul larg. Trebuie tinut cont de principiul celor 3 click-uri: un vizitator trebuie sa ajunga la informatia pe care o cauta cat mai usor, din cat mai putine miscari in interiorul website-ului. Site-ul trebuie bine structurat, pe categorii si subcategorii, pentru a facilita accesul clientilor. De asemenea, trebuie oferite informatii cat mai complete pentru fiecare produs in parte, specificatii si pret. Un atuu important este ca pe internet se pot distribui un numar nelimitat de informatii: deci, cu cat mai multe, cu atat mai bine.Trebuie definite modalitatile de plata si de distributie, precum si perioada necesara pentru livrarea produselor si costul transportului.

Afacerea in sine necesita un plan de afaceri solid, care sa includa toate amanuntele referitoare la piata pentru produsul vizat, contractele cu furnizorii, concurenta, modalitatile de promovare. Ca modalitate de promovare poti alege cea pe retele de socializare, foarte folositoare in asemenea scopuri.

Avantaje

Printre beneficiile de care te poti bucura cand gestionezi o astfel de afacere se numara:

- esti la dispozitia clientilor non stop, intrucat magazinele online nu se inchid niciodata;
- te adresezi unui public mult mai larg, clienti din orice tara pot accesa oferta ta si pot achizitiona foarte simplu produsele tale;
- cheltuielile pentru deschiderea unui astfel de magazin sunt mult mai mici decat in cazul unui magazin clasic – costurile legate de chirie, intretinere, angajati, sisteme de siguranta etc;
- nu e necesar sa ai stocurile pline - cand ai o cerere destul de mare pentru un anumit produs, il poti comanda de la furnizor iar apoi il livrezi clientilor respectivi;
- promovarea poate fi targetata, o poti indrepta numai catre cei pe care ii consideri potentiali clienti;
- poti patrunde mai usor pe alte piete;
- poti beneficia de statistici privind numarul de vizitatori sau alte informatii legate de vanzari - acestea sunt usor de accesat cu ajutorul diferitelor programe, precum Google Analytics;
- plasarea de reclame pe site iti poate genera un profit extra din publicitate, un flux constant de vizitatori si de asemenea, un trafic bun pe site.

Si consumatorii au partea lor de avantaje, dupa cum urmeaza:

- economisesc timp, nu mai sunt nevoiti sa faca un drum pana la magazin si sa colinde printre raioane pentru a gasi ceea ce cauta;
- un magazin online ii ajuta sa faca mai usor comparatii intre produse, folosindu-se de diverse filtre de sortare, precum pretul sau calitatea;
- au posibilitatea de a salva anumite produse in cosul de cumparaturi pentru a le achizitiona mai tarziu.

Sistemul de plati

Pentru antreprenori este foarte important cash-flow-ul din cadrul magazinului. In Romania, sistemul de plata cel mai agreat este cel la ridicarea coletului (ramburs). In acest caz, trebuie tinut cont de contractul pe care antreprenorul il are cu firma de coletarie care ridica banii de la client, pentru ca si aceasta implica anumite taxe sau comisioane.

Un alt sistem, mai sigur si mai rapid, este cel de plata cu cardul sau prin ordin de plata bancar. In acest caz, antreprenorul are certitudinea incasarii banilor inainte de trimiterea produselor catre client.

Magazine online dedicate sau standard?

La demararea unui magazin online antreprenorul trebuie sa opteze pentru tipul de produs software pe care si-l doreste. Un magazin online standard presupune folosirea unor structuri (Wordpress, Joomla, Drupal, OpenChart, ZenChart, PrestaShop etc.) si sabloane gata create pe care antreprenorul poate sa le personalizeze. Avantajul principal este timpul de executie al magazinului: practic din momentul in care antreprenorul alege un sablon nu mai ramane de facut decat personalizarea (alegerea culorilor, logo-ului) si popularea cu informatii (crearea de categorii de produse, adaugarea de produse etc). In plus, structura de programare este deja testata de numeroase alte magazine si se pot afla usor opinii despre usurinta in utilizarea lor. Toate acestea duc si la un pret scazut de productie. Dezavantajele insa sunt numeroase: folosind o structura pre-creata universala este dificil sa acoperi toate cerintele specifice pentru un anumit gen de magazin. Modificarile sunt destul de laborioase si necesita timp, ceea ce duce implicit la costuri mai mari. Un alt dezavantaj este acela ca nu toate platformele sunt create pentru piata romaneasca, asadar alegerea trebuie facuta corect de la inceput.

Un magazin online dedicat este un produs software realizat de la zero dupa cerintele antreprenorului. El poate fi modificat usor, astfel incat pentru orice solicitare ulterioara din partea antreprenorului se va gasi o solutie eficienta. Dezavantajul este ca timpul de realizare este mai mare si acest lucru se traduce si printr-un pret mai ridicat.

Consideratii finale

Multi antreprenori considera ca realizarea si demararea unui magazin online este cel mai dificil punct intr-o afacere online. Gresit! Partea cea mai grea de abia acum incepe: realizarea unei mentenante continue a magazinului (prin adaugarea de produse noi, informatii noi), adaugarea de articole informative care sa mentina crescut interesul publicului, indentificarea nevoilor si cererii clientilor prin urmarirea analizelor si statisticilor de utilizare a magazinului online si mijloacele de promovare prin care magazinul va fi adus in interesul publicului online si offline (reclame, anunturi, concursuri etc.) fiind esentiale pentru asigurarea eficientei acestuia.

Ultimele articole

Website-ul de analiza online Flixcr.com a facut o analiza pentru cele mai cautate costuri de produse pe Google pentru anul 2015, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

Cele mai frecvente intrebari despre costuri in motorul de cautare Google

Website-ul de analiza online Flixcr.com a facut o analiza pentru cele mai cautate costuri de produse pe Google pentru anul 2015, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

In 2010, Ethan Marcotte a propus un model de website fluid, adaptabil oricaror dimensiuni si rezolutii, cu imagini optimizate si formatarea optima a textului.

Website-uri responsive

In 2010, Ethan Marcotte a propus un model de website fluid, adaptabil oricaror dimensiuni si rezolutii, cu imagini optimizate si formatarea optima a textului.

In 21 aprilie 2015, Google (care controleaza aproximativ 75% din piata de cautari online) a operat una din cele mai importante modificari asupra algoritmilor de cautare in Internet.

Noul algoritm de cautare de la Google: primele rezultate

In 21 aprilie 2015, Google (care controleaza aproximativ 75% din piata de cautari online) a operat una din cele mai importante modificari asupra algoritmilor de cautare in Internet.

Compania Skype controlata de Microsoft a anuntat ca noua versiune a aplicatiei de comunicatii va oferi ...

Traduceri in timp real de la Skype

Compania Skype controlata de Microsoft a anuntat ca noua versiune a aplicatiei de comunicatii va oferi ...