Produse Online

Web development | web design
Aplicatii mobile
Marketing & publicitate

Contact Produse online - aplicatii mobile si web designoffice@produseonline.com

Produse Online

Web development | web design
Aplicatii mobile
Marketing & publicitate

Abordari de promovare si marketing online

Cu totii stim ca nu e suficient ca un produs bun sa fie creat pentru ca acesta sa fie achizitionat automat. 
Niciun produs/serviciu nu se vinde singur, nu devine brusc cunoscut si nu ajunge la cei vizati fara vreun ajutor din partea noastra.
Promovarea este cea mai eficienta metoda pentru a comunica avantajele produsului, pentru a-l prezenta intr-o forma cat mai placuta, pentru a realiza constientizarea publicului tinta, toate acestea contribuind la actul final - vanzarea.


O imagine solida se creeaza in timp, fiind nevoie de implicare, efort sustinut, promovare constanta si unitara.
Ca si medii si metode de promovare nu putem recomanda unul cu efect maxim, imediat si cu cost minim. Este necesar ca fiecare client sa inteleaga ca strategiile de promovare implica o munca laborioasa, iar efectul nu se resimte in perioada imediat urmatoare.
Nu recomandam campanii publicitare concentrate pe perioade scurte de timp, cu buget redus dar asteptari mari.
Atunci cand hotarati sa demarati o campanie de promovare, fie ca e una de imagine, fie ca e una de produs, analizati mai intai canalele de promovare potrivite pentru tipul dumneavoastra de business, luand in considerare perioada de promovare, publicul tinta pentru activitatea prestata/produsele oferite, specificul ofertei, si abia apoi stabiliti bugetul de care aveti nevoie. Multi detinatori de business-uri fac greseala sa considere ca e suficient sa aloce un buget si se pot gandi mai departe direct la feedback, fara a mai acorda suficienta importanta etapei analizei, planificarii si chiar realizarii campaniei.


Internetul joaca un rol foarte important si suntem tentati sa ne canalizam toate eforturile pentru a fi prezenti si a aduce business-urile noastre pe canalele de socializare, dar acest lucru nu aduce beneficiile dorite atunci cand campaniile se desfasoara haotic si nu sunt adaptate mediului respectiv. Nu faceti insa greseala sa aveti mari asteptari in urma unei campanii online, pentru ca e posibil ca publicul targetat de dumneavoastra sa nu se regaseasca printre cei conectati la internet. Nu pierdeti din vedere astfel avantajele altor medii de promovare si incercati pe cat posibil o campanie unitara, pe cat mai multe medii, astfel ca rezultatul final sa fie la inaltimea asteptarilor.
Alegeti sa dezvoltati o campanie pe internet atunci cand produsele/serviciile pe care le oferiti se adreseaza in mare parte clientilor tineri si, in general, celor deschisi spre nou, ce s-au adaptat noilor tehnologii. Incet, incet, ne indreptam spre era telefoanelor mobile conectate la internet, dar deocamdata trebuie sa privim realist si sa ne canalizam atentia spre toate metodele care pot contribui in incercarea noastra de a ajunge la consumatorul final.


Si pentru ca am pus pana acum accentul mai mult pe "asa nu", sa ne orientam in cele ce urmeaza spre avantajele unei campanii pe internet:
- Mijloc rapid, facil si tot mai accesibil pentru un numar din ce in ce mai mare de persoane;
- Mesajele publicitare pe care le realizati pot fi foarte complexe: pot contine text, imagini, sunet, link direct - toate acestea in cadrul aceluiasi mesaj, deoarece spatiul utilizat nu are limita;
- Reprezinta un instrument masurabil. Puteti obtine imediat un feedback legat de cate persoane au vizualizat mesajul, cate persoane au accesat o pagina web si cate au achizitionat un anumit produs;
- Cumparatorul poate afla cat mai multe informatii despre produsul pe care doreste sa-l achizitioneze, cautand toate aceste informatii pe internet - poate solicita pareri de la alti cumparatori, stand comod in fata calculatorului, fara sa mai fie necesara deplasarea la magazin;
- Publicitatea poate fi afisata atat timp cat doriti sau cat o platiti, si este mai accesibila ca pret fata de alte alte metode de promovare care ofera aceeasi vizibilitate;
- O campanie online poate fi oricand lansata, modificata, oprita, in functie de feedback-ul obtinut;
- Cost accesibil, feedback imediat, targetare pe categorii de consumatori.


Pentru ca sunt foarte folositoare in vremuri de criza cu bugete reduse, trebuie sa stiti ca exista solutii care va permit sa implementati campanii de impact chiar fara cost ori cu costuri minimale:
- Daca aveti incredere in produsul pe care il comercializati si stiti ca e unul de calitate, puteti sa il faceti cunoscut oferindu-l cadou in cadrul unui concurs sau puteti incerca, dupa caz, prestarea de servicii gratuite, de test, pentru o anumita perioada de timp;
- Nu va feriti de bartere! Barterele aduc beneficii reciproce celor implicati, va ajuta sa socializati si sa descoperiti oportunitati si lucruri noi;
- Oferiti garantii care sa convinga clientul sa achizitioneze bunul respectiv. Increderea creste, iar fidelizarea e si ea importanta;
- Folositi-va baza de date pentru a trimite newslettere cu oferte, articole noi, idei sau informatii utile pentru clienti;
- Construiti-va un site dinamic si actualizati-l permanent! Folositi bannere, butoane care sa indemne la actiune, scoateti in evidenta pe site serviciile noi;
- Fidelizati-va clientii! Spuneti-le multumesc, oferiti-le cate o atentie - un obiect promotional ori un accesoriu util, informati-i primii despre noi produse si oferte, si, in limita bugetului, organizati evenimente speciale pentru ei;
- Nu ocoliti retelele sociale! Construiti campanii bine puse la punct, simple, coerente, colorate, realizati filmulete pentru youtube cu produsele/serviciile pe care le oferiti ori cu reactii ale clientilor multumiti.

Dar, cum spuneam, nu excludeti celelalte forme de promovare pentru ca fiecare au avantajele lor. O campanie unitara, analizata din timp si bine planificata determina obtinerea unui rezultat eficient.
Noi va putem ajuta cu consiliere, concepere de campanii publicitare, precum si cu toate materialele necesare realizarii acestora. Informatii complete gasiti la rubrica Servicii.

Ultimele articole

Website-ul de analiza online Flixcr.com a facut o analiza pentru cele mai cautate costuri de produse pe Google pentru anul 2015, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

Cele mai frecvente intrebari despre costuri in motorul de cautare Google

Website-ul de analiza online Flixcr.com a facut o analiza pentru cele mai cautate costuri de produse pe Google pentru anul 2015, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

In 2010, Ethan Marcotte a propus un model de website fluid, adaptabil oricaror dimensiuni si rezolutii, cu imagini optimizate si formatarea optima a textului.

Website-uri responsive

In 2010, Ethan Marcotte a propus un model de website fluid, adaptabil oricaror dimensiuni si rezolutii, cu imagini optimizate si formatarea optima a textului.

In 21 aprilie 2015, Google (care controleaza aproximativ 75% din piata de cautari online) a operat una din cele mai importante modificari asupra algoritmilor de cautare in Internet.

Noul algoritm de cautare de la Google: primele rezultate

In 21 aprilie 2015, Google (care controleaza aproximativ 75% din piata de cautari online) a operat una din cele mai importante modificari asupra algoritmilor de cautare in Internet.

Compania Skype controlata de Microsoft a anuntat ca noua versiune a aplicatiei de comunicatii va oferi ...

Traduceri in timp real de la Skype

Compania Skype controlata de Microsoft a anuntat ca noua versiune a aplicatiei de comunicatii va oferi ...